Oferim ajutor familiilor indoliate.

Servicii Funerare

Ce presupune incinerare si cat de diferita este de o inmormantare traditionala?

Este foarte dificil momentul in care aflati ca o persoana draga voua a parasit lumea celor vii. De multe ori nu stiti ce sa faceti si cum sa rezolvati mai repede ceea ce este de facut. Este destul de greu sa organizati orice eveniment pentru a iesi totul ca la carte, iar organizarea unei inmormantari nu face exceptie.

In ultimul timp, incinerarea defunctilor a devenit o practica comuna, chiar daca multi nu accepta aceasta idee pentru ca nu este “crestina”. Cu toate ca se considera a nu fi ceva permis de religie, procedeele sunt aceleasi.

Cand apelati la o firma ce ofera servicii funerare, trebuie sa precizati faptul ca doriti ca trupul neinsufletit sa fie dus la crematoriu si ca nu doriti o inmormanatare traditionala.

Ce procese se efectueaza in cazul incinerarii?

In cazul in care nu stiti, daca optati pentru incinerare, persoana trecuta in nefiinta va avea parte de slujba de inmormantare, deoarece unii preoti sunt de acord cu aceasta practica. Se va proceda in acelasi fel in care se procedeaza la o inmormantare traditionala, numai ca trupul nu va fi inhumat, ci ars.

Metoda crematoriului este mult mai igienica si, pe deasupra, este si mai putin costisitoare. In cazul unei inmormanatari traditionale, toate produsele aferente acesteia se cumpara, pentru o incinerare doar se inchiriaza, iar prtul inchirierii este mai scazut decat cel al cumpararii.

Demersurile sunt aceleasi. In momentul in care aflati tragica veste, un apartinator se va deplasa sa elibere documentele necesare, in cazul in care nu aveti posibilitate, din partea firmei vi se va pune la dispozitie o masina pentru a face acest lucru. Pe tot parcursul evenimentului, un agent va va indruma si va va oferi sfaturi in legatura cu tot ceea ce trebuei sa faceti dumneavoastra.

Firma va va pune la dispozitie o gama de produse de calitate, folosite pentru slujba si se va ocupa de transportul persoanei decedate catre crematoriu. Vi se va oferi spre inchiriere un sicriu pentru a putea transporta defunctul in conditii optime si va fi tinut in acesta pe tot parcursul slujbei la crematoriu. Inainte de transportul acestuia la locul pentru incinerare, firma se va ocupa de pregatirea celui decedat, toaletandu-l si imbracandu-l.

Ce se intampla cu cenusa dupa incinerare?

Dupa slujba, persoana draga ce a trecut in nefiinta va fi pregatita pentru incinerare, la final vi se va inmna urna. In cazul in care nu doriti sa pastrati cenusa, aceasta poate fi depozitata in cimitirul crematoriului.

Cimitirul unitatii de incinerare este special amenajat pentru depozitarea urnelor in conditii optime si este un loc mult mai placut decat un cimitir propriu zis in care puteti veni sa vizitati “mormantul” celui drag.

Din punctul nostru de vedere, optiunea de a incinera trupul celui drag trecut in nefiinta este o metoda mult mai igienica si mai putin costisitoare. Cu toate ca nu este acceptata de multi crestini, unii preoti sunt de acord si ofera slujbe si familiilor ce opteaza pentru aceasta optiune. In strainatate exista multe campanii ce incurajeaza oamenii la incinerare, de exemplu, unele state, cu cenusa defunctului si alte substante creaza o samanta in scopul plantarii acesteia, rezultand un pom.

Din pacare, in Romania nu exista aceasta procedura, dar va asiguram ca cenusa este pastrata in cele mai bune conditii, intr-o incapere pazita si intr-un mediu placut in care puteti veni fara griji sa vizitati persoana draga trecuta in lumea celor drepti.

Nu va faceti griji ca sfidati cultura religioasa, incinerarea a devenit o practica acceptata terptat in Romania si ofera mult mai multe avantaje. Singura diferenta intre o inmormantare traditionala si crematoriu o constituie faptul ca ramasitele defunctului vor fi pastrate in alte conditii.

 

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image