Oferim ajutor familiilor indoliate.

Servicii Funerare

Ce se intampla cu trupul neinsufletit in perioada ramasa pana la inmormantare?

Decesul unei persoane dragi ne poate da peste cap foarte rau. Sunt clipe de agonie, momente in care nu stim ce sa facem si avem impresia ca totul se prabuseste in jurul nostru. Nu avem nici o idee in ce directie sa o apucam, iar daca responsabilitatea de a organiza inmormanatarea cade pe umerii nostri, totul devine si mai dificil.

Nu toate persoanele se bucura de ultimele clipe din viata in propria locuinta, ci isi dau ultima suflare pe un pat de spital. Multe spitale beneficiaza de morga, in care trupul neinsufletit este tinut in conditii optime.

In cazul in care persoana draga voua ce a trecut in lumea celor drepti se stinge din viata acasa, trebuie sa fiti informat de faptul ca nu mai este permisa de lege tinerea trupului mai mult de doua ore. In trecut, timpul in care puteai tine defunctul in casa era de 3 zile, pentru priveghi, acum lucrurile s-au schimbat.

Ce fac in cazul in care persoana a decedat in casa?

In astfel de situatii trebuie sa anuntati medicul de familie, in cazul in care moartea era una prevazuta, insa, daca decesul a avut loc in conditii suspecte, este necesar sa apelati la serviciul de ambulanta si politie.

Doar un specialist poate constata decesul. Pentru ca medicul de familie nu se va deplasa la domiciliu, iar dumneavoastra nu aveti dreptul legal sa transportati trupul neinsufletit la cabinet, este necesar sa apelati la o companie de servicii funerare.

Compania noastra va va pune la dispozitie transportul pentru a putea sa eliberati certificatul de deces. Pentru ca este ilegal sa pastrati trupul in locuinta mai mult de 2 ore, Funerare Bucuresti va pune la dispozitie o morga amenajata special pentru a putea tine persoana draga trecuta in nefiinta in conditii optime pana la inmormanatare.

Ce este o morga?

Morga este o unitate de primire a cadavrelor, unde se efectueaza autopsii si se parcurg toate etapele pentru pregatirea defunctului pentru sluja de inmormantare.

Aceasta unitate este dotata cu echipamente speciale, ce se ridica la standarde europene si functioneaza in termeni legali, astfel incat sa oferim garantie serviciilor si sa va oferim posibilitatea de a tine trupul neinsufletit in conditii optime in timpul ramas pana la slujba de inmormantare.

Saloanele mortuare sunt dotate cu mese din inox, special realizate pentru astfel de proceduri si cu alte echipamente esentiale pentru imbalsamare, curatare si toaletare a defunctului. Este esential ca orice morga sa fie dotata cu ustensilele si solutiile necesare pentru ca procesele sa se desfasoare adecvat.

De multe ori, in cazul in care decesul a avut loc intr-o institutie medicala, acestea sunt dotate cu morgi, unde este tinut decedatul, insa, pentru a putea sa ridicati trupul, sunt necesare foarte multe documente. In cazul in care apelati la o agentie de pompe funebre, munca dumneavoastra se va usura si vi se vor pune la dispozitie toate serviciile necesare pentru organizarea tragicului eveniment.

Serviciul de transport intra in pachetele disponibile, astfel incat sa aveti posibilitatea de a transporta trupul neinsufletit de la morga la cimitir, respectiv crematoriu.  Costurile acestor pachete sunt accesibile si pot fi achitate cu ajutorul de inmormantare oferit de stat.

Un agent de al nostru va va fi pus la dispozitie pentru a va raspunde la intrebari si pentru a va informa cu privire la toate procedurile ce vor fi urmate. Are obligatia de a va aduce la cunostinta toate detaliile si de a semna un contract cu dumneavoastra, pentru a va garanta calitatea serviciilor oferite de noi.

 

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image